Юлія Тимошенко: Підвищення зарплат і пенсій та зниження тарифів – перші кроки нового прем’єра

21 липня відбудуться вибори, на яких люди зможуть обрати не лише новий парламент, але й нового прем’єр-міністра України.

Про це сказала Юлія Тимошенко в ефірі Українського радіо.

«Зараз на виборах люди обрали нового президента, а тепер на парламентських – можуть обрати нового прем’єра. Тому що на чолі кожної партії, яка йде до Верховної Ради, стоїть лідер, який, у разі перемоги і входження у коаліцію, може очолити Кабмін», – зауважила лідер «Батьківщини».

За її словами, обрання нового голови уряду залежить саме від українців, від того, як вони проголосують, а не від кулуарних домовленостей: «Це важливе повноваження людей – формувати уряд. Це буде їхня воля та рішення».

Як зазначила політик, «якщо люди проголосують за нашу партію, – дійсно, я як лідер можу претендувати на позицію прем’єр-міністра».

«Якщо народ дозволить зайти в парламент і формувати уряд з новим президентом, ми почнемо з пенсійних змін. І поставимо пенсію не менше затвердженого середнього прожиткового рівня, ми змінимо коефіцієнт нарахування пенсії з 1 на 1.35, ми проведемо індексацію та осучаснення. Ми не дозволимо більше так знущатися з пенсіонерів», – зауважила вона.

Серед перших кроків нового прем’єра і зниження тарифів.

«Це є нашим стратегічним завданням і ми зможемо це поправити, якщо переможемо на парламентських виборах», – підсумувала Юлія Тимошенко.