Юлія Тимошенко: Підвищувати зарплати треба звичайним українцям, а не агентам іноземного впливу

Президент платить із кишень українців захмарні суми топчиновникам та урядовцям, які працюють в інтересах міжнародних глобальних корпорацій та виконують завдання, що надходять ззовні.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу NewsOne.

«Люди, які прийшли сьогодні на високі посади в Україні, до того працювали на гранти глобальних фінансових установ. Вони вже були агентами впливу тут за великі гроші. Тепер ті, хто їх привів до влади, хто десятиліттями тримав їх на грантах, зрозуміли, що можуть заощадити та заплатити їм сповна коштом українського бюджету», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко зауважила, що зі зміною президента, влада в країні не змінилася, оскільки «Зеленський та вся грантова команда стали наступниками попередньої влади в системі зовнішнього управління».

«З усіх міністрів практично 70% людей, які не служать Україні, а виконують зовнішнє замовлення. Всі члени наглядової ради НАК «Нафтогаз», ключової компанії країни – іноземці, вони взагалі не громадяни України та виконують інші завдання. В «Укрзалізниці» – 86% наглядової ради є іноземцями, в «Укрпошті» – 71%, а всі інші – грантові люди», – обурилася лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко наголосила, що виправити ситуацію в країні можливо лише зміною команд, які замість роботи на благо країни виконують завдання, що надходять ззовні.

«Люди сподівалися, що нова влада буде працювати на благо українців. Натомість позитивні зміни отримали лише чиновники, але не пересічні українці. Поправити цю ситуацію якимись порадами Зеленському, чи закликами почати служити Україні – неможливо. Треба цих людей негайно міняти», – резюмувала Юлія Тимошенко.