Юлія Тимошенко: Після перезавантаження влади до парламенту прийде патріотична команда

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко переконана, що в разі проведення дострокових виборів до парламенту прийде демократична, патріотична команда.

Про це вона заявила в ефірі програми «20/22 з Литвиненко та Апасовим» на телеканалі «NewsOne».

За прогнозами Тимошенко, в новому парламенті збільшиться присутність депутатів від «Батьківщини», «Самопомочі» та від демократичних молодих команд, також пройде партія «Свобода» та політичні сили, які очолюють Анатолій Гриценко та Міхеіл Саакашвілі.

«Я вірю в те, що в новому парламенті не буде Блоку Петра Порошенка і «Народного фронту», а також проросійських сил», – наголосила лідер «Батьківщини».

За словами Тимошенко, сьогодні потрібно перезавантажувати владу та відсторонити від влади олігархів, які «кукловодять» фракціями парламенту, бо «якщо клани при владі, то не має значення прізвище прем’єра».

Голова партії зауважила, що існує декілька варіантів оголошення дострокових виборів.

«Перший – якщо у президента прокинеться мораль, честь і совість, і він, розуміючи, що в цьому парламенті править мафія і що коаліції не існує, має всі права розпустити парламент. Другий варіант – під тиском людей. І  третій варіант – якщо парламент сам розпуститься», – уточнила народний депутат.

При цьому Юлія Тимошенко зазначила, що не бачить ні волі президента, ні волі парламенту саморозпуститись, «і тому люди мають говорити своє впевнене слово».

Лідер «Батьківщини» переконана, що після перезавантаження влади за три роки країну можна буде поставити на ноги.

«А першочергові кроки, які дадуть людям результат – те, що пов’язано з тарифами, заробітними платами і пенсіями – ми можемо зробити за два-три тижні, максимум – за місяць», – запевнила лідер партії.

Тимошенко також зауважила, що для того, щоб розпрощатися з олігархами, потрібно, щоб новий прем’єр мав конституційну більшість в парламенті: 300 голосів плюс один. Тоді, як вона зауважила, президент не зможе накладати вето і блокувати рішення парламенту і уряду.

«А у нас сьогодні де-факто – не парламентсько-президентська форма правління, а президентсько-парламентська, і ще й судову гілка влади підпорядкували главі держави. На жаль, президент у нас головний олігарх. Уряд – маріонетка в руках кланів. Тому нам потрібно повністю перезавантажувати владу!» – заявила лідер «Батьківщини».

Окрім того, за підсумками опитування, яке проводилось під час ефіру програми «20/22 з Литвиненко та Апасовим», 86% глядачів відповіли «ТАК» на запитання телеканалу: «Чи на часі відставка Гройсмана?».

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

«Політика повинна залишитися в Києві»- Вадим Підберезняк в програмі «Контраргумент»

Докладніше

«Команда Батьківщини»: на місцеві вибори Ерік Григорян йде разом із ВО «Батьківщина»

Кривоозерщина: заклади освіти не готові до жорстких умов карантину

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30