Юлія Тимошенко: Питання продажу землі повинні вирішувати українці на референдумі

Сьогодні обов’язок президента – запитати в народу України, чи продавати сільськогосподарську землю і якщо продавати, то кому.

Про це заявила Юлія Тимошенко у прямому ефірі телеканалу «1+1».

«Тільки за рішенням людей можна розпоряджатися 72% території України», – наголосила вона.

Вона нагадала, що у своїй передвиборчій програмі чинний президент запевняв, що найважливіші питання, які стосуються всіх українців, мають вирішуватися лише загальнонародним голосуванням на референдумі. Саме таким питанням, за словами лідера «Батьківщини», є питання землі.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що в більшості країн світу визначились, що найефективнішим шляхом розвитку сільського господарства є розвиток селянських, фермерських господарств. Це дозволяє не лише забезпечити економічне піднесення країни, але й раціонально використовувати землю, отримувати прибутки від продажу готової продукції, а не сировини, зберігати та розвивати село, створити потужний середній клас.

Натомість бездумне і поспішне відкриття ринку землі, наголосила Голова партії, вигідне великим аграрним монополістам, насамперед іноземним, які просто використовуватимуть українську землю для виробництва сировини та отримання надприбутків за рахунок виснаження ґрунтів.

«Ми – сировинний придаток розвинених країн Європи. Або ми це змінюємо, або в нас нема підґрунтя для зростання і розвитку», – переконана Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що президент, отримавши усю повноту влади, свою більшість у парламенті і свій уряд, має унікальний шанс, щоб забезпечити розвиток фермерства. І закликала не робити помилок, виправити які вже буде неможливо. Якщо вже йти на продаж землі, то купувати її мають лише українці, ті, хто житиме і працюватиме на ній, сказала політик. Таким шляхом йде більшість країн Європи, зокрема Франція та Польща.

Важливо також обмежити кількість землі, що може бути продана в одні руки. Ліміт у 210 тисяч гектарів для одного підприємства є підігруванням великим корпораціям, вважає лідер “Батьківщини”.

“Нам потрібно не 38 тисяч фермерських господарств, як зараз, а понад 2 мільйонів, як нині в Польщі”, – заявила Юлія Тимошенко. Для розвитку фермерства, за її словами, потрібна також системна підтримка держави, зокрема й в наданні довгострокових кредитів без застави під підйомні для селян відсотки.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31