Юлія Тимошенко: Політичні репресії повернулися в Україну

Сьогодні вночі в аеропорту «Бориспіль» невідомі силовики півгодини утримували керівника Київської обласної організації партії «Батьківщина» Костянтина Бондарєва в зоні, яка передує митному та паспортному контролю, вкрали його телефон та забрали паспорт.

Лідер «Батьківщини» та депутати фракції дізналися про ці незаконні дії і майже усю ніч провели в аеропорту «Бориспіль».

Про це на сторінці у Facebook написала Юлія Тимошенко.

«Політичні репресії повернулися в Україну! Цілу ніч разом із депутатами фракції провели в аеропорту «Бориспіль». На злітному полі відразу по прильоту невідомі захопили нашого керівника Київської обласної партійної організації Костянтина Бондарєва. Його заблокували в мікроавтобусі та вилучили особисті речі, телефон і паспорт громадянина України. Не представившись, намагалися зачитати йому якийсь документ. Усе це відбувалося ще до паспортного контролю – за межами України і за межами правового поля», – написала Голова партії.

Разом із депутатами, повідомила Тимошенко, вони вимушені були викликати поліцію, щоб зафіксувати  «факт крадіжки невідомими особами особистих речей Костянтина Бондарєва».

Політик розповіла, що оформлення відповідної заяви тривало кілька годин і очільник Київської обласної парторганізації зміг пройти кордон за довідкою лише під ранок.

«На наших активістів за дорученням президента України розпочалося полювання. Повторюються ті ж самі дії, які робив Янукович. Ми усвідомлюємо, що ми живемо в неправовій державі. Кожен, хто одягнутий у військову форму, може по-бандитські схопити людину, якщо вона не сподобалась, тероризувати, забрати особисті речі. І це роблять силові структури, які мають захищати українців. Чи це та держава, за яку ми боролися?» – заявила Юлія Тимошенко на відео нічних подій в аеропорту «Бориспіль».

«Терор проти нашої політичної структури досяг апогею. Повномасштабні політичні репресії повернулися в Україну!» – наголосила лідер партії.

Юлія Тимошенко також повідомила, що партія не залишить цей факт терору проти соратника поза увагою.

«Ми проведемо розслідування і з’ясуємо, чому СБУ замість того, щоб займатися диверсантами, сепаратистами, переслідує політичних опонентів. Просто в країні стає страшно жити людям, далеким від політики, підприємцям, політичним опонентам влади. І так дали жити не можна!» – підсумувала вона.