Юлія Тимошенко: Порошенко підвищить ціни на газ ще на 43%

Юлія Тимошенко закликала народних депутатів не розглядати жоден законопроект, поки не буде ухвалена постанова про скасування підвищення ціни на газ, а також запровадження мораторію на подальше зростання його вартості.

«Нам, всім депутатам, треба подумати про людей. Нам треба об’єднатися і завтра в парламенті не голосувати ні за що, поки не буде проголосована спільна постанова, підписана всіма лідерами фракцій, окрім БПП, щодо скасування підвищення тарифів і введення мораторію на підвищення, як це зробили Польща та Румунія», – наголосила вона під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів парламенту.

Лідер «Батьківщини» зауважила, що збереження Петра Порошенка на посаді президента принесе українцям подальше зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Люди мають знати: якщо мафія Порошенка зберігається на цих посадах і безпосередньо на своїй посаді президент, то, прикриваючись патріотичними гаслами, вони запланували знову збільшити ціни на газ з 1 травня на 15% і з кінця грудня – ще на 25%. У цілому – на 43% за рік!» – обурилась кандидат на пост Президента України.

Юлія Тимошенко нагадала, що тарифи на газ встановлює НКРЕКП, яка формується указом президента, і яку постійно очолює який-небудь корумпований партнер Порошенка. На те ж таки злочинне оточення нинішнього глави держави переписують найкращі вітчизняні родовища природного газу України.

Гроші, які витягує влада через тарифи з кишень українців, перераховуються на офшори, а мала частина їх йде на масштабний підкуп виборців, зауважила Юлія Тимошенко: «Країна поставлена на розграбування».