Юлія Тимошенко: Потрібно боротися і здолати мафію в Україні

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко впевнена, що Герої Небесної сотні боролися та віддавали своє життя за те, щоб мати державу та справедливість, а не за корупційну Україну, яку побудувала постмайданна влада.

Про це вона наголосила під час свого виступу з парламентської трибуни.

«Сьогодні, вчора, завтра – в Україні дні пам’яті Героїв Небесної сотні, які поклали своє життя за право українців будувати свою державу так, як хоче українська нація. Честь і хвала всім, хто стояв на Майдані, оскільки вони відкрили цей шлях разом з Небесною сотнею», – сказала Юлія Тимошенко.

Водночас вона констатувала, що за словами «державність», «патріотизм» влади сховано те, що клани та мафія продовжують керувати як на вищому державному рівні, так і в парламенті.

«Усе робиться за лаштунками», і не за це гинули патріоти під час Революції Гідності і захищаючи країну на Сході», – зауважила політик.

Юлія Тимошенко обурено процитувала дані Стокгольмського інституту дослідження проблем миру, згідно з якими Україна експортувала до Росії минулого року продукції військового призначення на 169 млн дол. США, а це на 72% більше, аніж за часів Януковича.

«Хто за це відповість? І чи за це поклали своє життя патріоти? І хто відповість за те, що під час війни 12 млн тонн вугілля на мільярди доларів купується в окупантів? І ці гроші діляться між керівництвом держави, кланами, корупціонерами і окупантами. За це гинули наші хлопці? Ні! За те, щоб мати державу та справедливість», – нагадала політикам лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко також розповіла, що Україна в рейтингу економічних свобод за минулий рік впала на чотири пункти. Лише з початку року, за її словами, закрилися кількасот тисяч малих та середніх підприємств, а українські родини мріють виїхати з країни, бо поставлені владою на межу виживання.

«Це ви – більшість у Верховній Раді разом з президентом, урядом, усіма прем’єрами – після революції довели країну до такого стану! Або народ України зупиняє цю мафію, або України не буде, бо влада її ліквідує, прикриваючись красивими фразами», – сказала політик.

Юлія Тимошенко також закликала людей «боротися, не опускати руки, бо мафію можливо перемогти, якщо є воля та бажання служити Україні».