Юлія Тимошенко: Потужну програму підтримки фермерства буде ухвалено після зміни влади

Потужну програму підтримки фермерства буде ухвалено після зміни цієї влади.

Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила в інтерв’ю програмі «Подробиці тижня», яка виходить на телеканалі «Інтер».

«Як тільки влада зміниться, нам потрібно буде зробити потужну сільськогосподарську програму розвитку національного фермерства. В Україні 30 тис. фермерських господарств, а в сусідній Польщі – 2,6 млн. Наше завдання – зробити не гірше, ніж у Польщі», – зазначила вона.

Лідер «Батьківщини» запевнила, що будуть створені потужний фермерський рух та умови для розвитку аграрних підприємств: скасовані  драконівські податки, а замість них буде запроваджений  єдиний податок на землю, будуть запроваджені доступні (під 3-5%) довгострокові кредити щонайменше на 5-10 років і ухвалені закони, що полегшать життя аграріям.

Політик нагадала, що «Батьківщина» разом із аграрними та фермерськими організаціями  «неодноразово запобігала злочинному розпродажу сільськогосподарської землі» та добилася продовження мораторію на її продаж.

«Розпродаж сільськогосподарської землі в Україні – це знищення останнього національного ресурсу, після якого уже не буде чим і як піднімати країну», – пояснила Юлія Тимошенко.

Водночас, екс-прем’єр упевнена, що держава за ринковою ціною має викуповувати земельні паї в тих селян, які хочуть їх продати. Політик обурена тим, що зараз, незважаючи на мораторій на продаж землі, «мафіозні аграрні структури продовжують за безцінь скуповувати її у збіднілих селян».

«Зі зміною влади весь цей хаос із землею буде завершено, злочини із землею припинено. Народу повернуть землю, яку було взято нечесним шляхом», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що завдяки зусиллям «Батьківщини» та аграрних і фермерських асоціацій Верховна Рада продовжила мораторій на продаж сільськогосподарської землі ще на рік.