Юлія Тимошенко: Повернемо мир, відродимо Донбас, перезапустимо економіку України

Перший крок нового президента – посадити за стіл переговорів лідерів країн-гарантів Будапештського меморандуму та розпочати процес повернення миру в Україну.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час мітингу в Очакові на Миколаївщині.

«Завдання нового президента – негайно зібрати за столом переговорів лідерів країн-гарантів, розпочати справжній переговорний процес, який принесе нам мир. З частиною лідерів, особливо західного світу, я знайома особисто та можу сказати: не тільки мир буде повернуто на Донбас – Донбас буде повернуто в Україну», – наголосила вона.

Кандидат у Президенти зауважила також, що її команда зараз веде переговори про створення після виборів Міжнародного фонду відродження і розвитку Донбасу. Ті країни-підписанти, які давали нам гарантії недоторканності наших кордонів, такий фонд складатимуть.

Окрім того, Голова партії зазначила: думка деяких людей про те, що Донбас і Крим – не українські, що там не хочуть України, не відповідає дійсності. Юлія Тимошенко нещодавно відвідала Донецьку та Луганську області, де поспілкувалася з тисячами людей.

«Вони прийшли передати добрі слова надії, сказати, що вони серцем і душею з Україною. І якщо 2 млн людей з окупованого Донбасу поїхали не до РФ, не до Європи, а до України, вони спростували міф, що Донбас і Крим – не українські. Донбас і Крим – це Україна», – переконана лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко запевнила, виконуючи Новий курс – покроковий план дій виходу країни з кризи, за декілька років ми піднімемо Україну, яка має всі ресурси та, на жаль, має керівництво, яке не дає стати їй на ноги.

«Ми покажемо, як має жити Україна і кримська стіна рухне, а Крим повернеться до України», – підсумувала вона.