Юлія Тимошенко про ситуацію з Савіком Шустером: Так не робив навіть Янукович

Сьогодні Державна служба зайнятості через абсурдні підстави анулювала дозвіл на роботу в Україні Савіку Шустеру. Цьому рішенню можна дати лише одну оцінку: це свідома зачистка свободи слова.

Служба зайнятості – це орган, підпорядкований Міністерству соціальної політики. Міністром соцполітики в новому уряді є Андрій Рева, багаторічний заступник новопризначеного Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Сам Гройсман, це загальновідомо, є політиком, який повністю залежний від Президента України Петра Порошенка.

У мене немає жодного сумніву в тому, що позбавлення Шустера права на роботу відбулося за прямою вказівкою Президента руками нового «демократичного» Прем’єр-міністра. І мені дуже шкода, що пану Гройсману уже в перші тижні свого перебування на посаді довелося виконувати такі принизливі доручення.

Мільйони глядачів Савіка Шустера знають, що його програма – це зона без цензури, майданчик для вільних дискусій та гострої критики. Так було всі роки, які він працює в Україні.

І зараз мені невимовно соромно за те, що робить демократично обраний Президент України. Так не робив навіть Янукович.

Я закликаю найвище керівництво держави не ганьбити такими діями себе і всю країну.

Пане Президенте, пане Прем’єр-міністре! Негайно скасуйте свою команду «фас» і дайте Савіку Шустеру спокійно працювати.

Інакше ви ставите під загрозу не лише свободу слова в Україні, а і розвиток нашої держави як демократичної європейської країни.

Юлія Тимошенко