Юлія Тимошенко: Проштовхуючи «банківський закон», влада намагається продати незалежність країни фінансовим спекулянтам

Запропонований владою закон про банки – це спроба узаконити позбавлення українців їхніх заощаджень, а Україну – суверенітету.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Так званим законом про банки влада намагається амністувати аферу, в результаті якої мільйони українців втратили після 2014 року свої заощадження. У цьому документі порушено одинадцять статей Конституції, порушено два пункти Європейської конвенції з прав людини. Документ, проголосований у першому читанні, – це не закон про «Приватбанк», як нам розповідають, це – закон про втрату незалежності та суверенітету країни», – обурилася лідер партії.

Юлія Тимошенко наголосила, що так званим банківським законом влада намагається надати Національному банку України повноваження, вищі за український суд чи парламент. Це робиться для того, аби фінансові спекулянти, які зараз контролюють НБУ, могли й надалі обкрадати українських людей.

«Ми завжди виступали за те, що з «Приватбанком» треба поводитися згідно з законом, чесно, і треба повернути Україні й українцям усе, що в них було незаконно відібрано. Але цей закон приймається не для цього. Він, в пакеті з розпродажем землі, протягується під час пандемії в інтересах міжнародних фінансових шахраїв. І по суті посягає на незалежність країни. Його потрібно не на друге читання виносити, а відкликати. І пройтися по кожному пункту цього документа, щоб показати людям, що сьогодні хочуть зробити з Україною», – наголосила Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31