Юлія Тимошенко: Провладні фракції ухвалили законопроект, який дозволяє президенту зробити КСУ своєю іграшкою

Провладні фракції парламенту Блок Петра Порошенка та «Народний фронт» за допомогою Опозиційного блоку та депутатських груп-залишків Партії регіонів ухвалили недопустимий законопроект про Конституційний Суд України, який дозволяє президенту взяти суд за горло і зробити його своєю іграшкою.

Про це сьогодні заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на брифінгу в парламенті.

За її словами, це реальна коаліція, яку має Порошенко в парламенті і яка продовжує руйнувати країну: «Президент як колишній засновник Партії регіонів знайшов свою «команду» в Раді. І тепер ламає під себе всі закони, суди та надає собі повноваження узурпатора влади. Для чого йому зараз потрібна така тотальна влада в Конституційному суді? А тому що КСУ заблокував розгляд скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі».

На переконання лідера партії, президенту потрібно сьогодні отримати закон про узурпацію влади у суді, після чого протягом декількох тижнів буде скасовано мораторій на продаж землі, і голова держави з родиною зможуть викупити у свою власність сотні тисяч га землі, якими вони зараз володіють в тіні.

Парламентар також розповіла, що сьогодні у Верховній Раді продовжився фарс щодо так званого «реформування» судової системи.

Вона нагадала, що перший акт цього шоу розпочався у вівторок, коли був проголосований законопроект про внесення змін до більшості кодексів.

«Це трагедія, що парламент за хабарі, за преференції проголосував за цей закон, який практично позбавляє людей права користуватися судовою системою. Запроваджено таку плату, що звичайна людина не зможе реально отримати правосуддя», – сказала лідер «Батьківщини».

Окрім того, зауважила Тимошенко, законом передбачено, що більше у людей не існуватиме жодного права на особові рахунки у банках.

«Вам нараховують пенсії, заробітні плати, але після того, як цей закон набуде чинності, ви повністю позбавляєтесь банківської таємниці. Усі рахунки, усі депозити перевірятимуть судові структури, і з них можна буде автоматично, без відома людини, списати будь-яку заборгованість, наприклад, за житлово-комунальні послуги. Також законом передбачається повна конфіскація майна, без будь-якого суду і слідства за несплату комунальних послуг», – пояснила політик.

Насамкінець Юлія Тимошенко зауважила, що «цей закон розпочав потужну узурпацію президентом всієї влади в Україні, включаючи свободу та права людей».

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31