Юлія Тимошенко: Шахрайські схеми під час закупівлі ліків – це частина плану руйнації України

«Батьківщина» наполягає на негайній ревізії закупівлі ліків за державний кошт у 2015-2018 роках, а також на скасуванні законів, які дали можливість шахраям маніпулювати державними коштами при закупівлі ліків для України.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко наголосила під час виступу з парламентської трибуни.

«Ми наполягаємо на тому, щоб негайно провести ревізію за 2015-2018 роки закупівлі ліків за державний кошт. І Рахункова палата також погодилася. Ми також вимагаємо переглянути закони, які без конкурсів дали можливість шахраям маніпулювати мільярдами бюджетних коштів», – заявила  вона.

Ситуацію із шахрайськими схемами під час із закупівлі ліків, як і афери навколо знищення банківської системи України, Юлія Тимошенко вважає частиною плану руйнації нашої держави через зовнішнє управління.

«У розквіт демократії в Україні виглядає абсолютно принизливою передача зовнішнім силам, що представляють світову глобальну олігархію,  частини суверенітету держави, спрямованого на управління процесами и в нашій країні», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко нагадала, що державі складно фінансувати медичну галузь на гідному рівні. Саме тому вона профінансована лише на 30% від потреби, додала вона.

«Але навіть ці кошти не використовуються належним чином. Ні ліки, ні гроші  не доходять до реальних потреб українців», – зауважила народний депутат.

Політик процитувала офіційний лист керівника профільного комітету ВРУ Ольги Богомолець: «Починаючи з 2015 року, закупівля через посередників медикаментів за державні гроші відбувається жахливо та злочинно. І українці фактично позбавлені можливості лікуватися».

«Починаючи з 2015 року до 2017-го на закупівлю ліків через передплату було профінансовано 12 млрд грн. Медикаменти не постачалися роками. На цю хвилину, за 2015-2017 роки не поставили  ліків на 6,7 млрд грн. Незважаючи на це, на початку  2018 року було ще майже 6 млрд грн передоплати на закупівлю медикаментів», – обурено наголосила Юлія Тимошенко.

Парламентарій також зазначила, що онкохворі діти та тяжкохворі українці позбавлені лікування, тому що ліки поставляються до України невчасно, а термін їх придатності є частково простроченим.

«Ліки, поставлені  для онкохворих дітей, частково були знищені, адже ними не можна було лікувати дітей. Ця політика є політикою винищення українців!» – підсумувала Юлія Тимошенко.