Юлія Тимошенко: Шокова терапія, розпочата урядом, не призведе до зростання економіки України

Шлях так званої «шокової терапії», який нинішній уряд запропонував Україні для виходу із кризи, призведе не до зростання економіки, а до стагнації.

Таку думку в ефірі програми «Шустер LIVE» на телеканалі «112 Україна» висловила Юлія Тимошенко.

За її словами, 25-відсоткове падіння економіки, катастрофічне зниження рівня життя громадян є наслідком помилкової економічної стратегії, обраної урядом. «Це – шок без терапії» — вважає лідер «Батьківщини».

На переконання Ю.Тимошенко, необхідно застосовувати принципово іншу політику. «Ця політика має базуватися на декількох ключових речах: перше – докорінна руйнація монополій; друге – індексація пенсій і зарплат, загальне підвищення доходів людей», — зазначила вона.

«Батьківщина» залишається членом коаліції, альтернативи якій немає. Однак ми зберігаємо за собою право критикувати уряд і не допустити проведення ним антинародної соціальної політики. «В коаліційній угоді немає пункту про таке жорстоке необґрунтоване поводження з людьми. Там не написано, що треба людям затягнути пояси на шию», — вважає Ю.Тимошенко.

Питання зміни ключової економічної стратегії і стане предметом обговорення на зібранні Ради коаліції найближчим часом, запевнила лідер «Батьківщини».

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31