Юлія Тимошенко: Шокова терапія, розпочата урядом, не призведе до зростання економіки України

Шлях так званої «шокової терапії», який нинішній уряд запропонував Україні для виходу із кризи, призведе не до зростання економіки, а до стагнації.

Таку думку в ефірі програми «Шустер LIVE» на телеканалі «112 Україна» висловила Юлія Тимошенко.

За її словами, 25-відсоткове падіння економіки, катастрофічне зниження рівня життя громадян є наслідком помилкової економічної стратегії, обраної урядом. «Це – шок без терапії» — вважає лідер «Батьківщини».

На переконання Ю.Тимошенко, необхідно застосовувати принципово іншу політику. «Ця політика має базуватися на декількох ключових речах: перше – докорінна руйнація монополій; друге – індексація пенсій і зарплат, загальне підвищення доходів людей», — зазначила вона.

«Батьківщина» залишається членом коаліції, альтернативи якій немає. Однак ми зберігаємо за собою право критикувати уряд і не допустити проведення ним антинародної соціальної політики. «В коаліційній угоді немає пункту про таке жорстоке необґрунтоване поводження з людьми. Там не написано, що треба людям затягнути пояси на шию», — вважає Ю.Тимошенко.

Питання зміни ключової економічної стратегії і стане предметом обговорення на зібранні Ради коаліції найближчим часом, запевнила лідер «Батьківщини».