Юлія Тимошенко: Сильна система охорони здоров’я мусить назавжди стати незмінним пріоритетом для України

На зміну разових ініціатив підтримки медиків мають прийти турбота держави та забезпечення медицини.

Про це йдеться у дописі Голови партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з нагоди Всесвітнього дня охорони здоров’я, який вона розмістила на своїй Facebook-сторінці

«Сьогодні свято, актуальніше за яке тепер годі придумати. Цілий світ бореться з пандемією коронавірусу і побажання доброго здоров’я стало не банальною промовкою, а справжньою вимогою сьогодення», – зазначила лідер партії.

Юлія Тимошенко зауважила, що в Україні стан системи охорони здоров’я – це окрема сумна тема. Бо за довгі роки так званих «реформ» її було фактично знищено. І лише велика біда змусила державу, владу повернутися до медицини обличчям.

«Бо ж раптом з’ясувалося, що лікар та медсестра – це професії не менш важливі, ніж ландшафтний дизайнер або консультант з PR-стратегій. Епідемія дала нагоду згадати, що медицина – це не просто одна зі статей державного бюджету, на якій постійно економлять. Це люди, від яких в буквальному розумінні залежать наші життя», – наголосила Голова «Батьківщини».

Юлія Тимошенко переконана, що українські медики – справжні герої, адже вони «майже голіруч ідуть в бій з хворобою і рятують людей в умовах, які закордонним колегам навіть уявити страшно».

Лідер партії запевнила, що докладе всіх зусиль, аби система охорони здоров’я стала для України незмінним пріоритетом не тільки на час нагальної потреби, а й назавжди.

«Світ змінився. Сьогодні сила націй вимірюється не ракетами й заводами, а рівнем медицини та освіти. Хай на зміну народній турботі «Підвези медика!» прийде нарешті й державна турбота «Не забудь про медичну галузь та її працівників!». Я бажаю всім доброго міцного здоров’я. Бережіть і гартуйте його, адже воно нам ще знадобиться. Не хворійте, будь ласка. Тримайтеся!» – резюмувала Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31