Юлія Тимошенко: Система управління державою практично зруйнована

Юлія Тимошенко закликала Голову Верховної Ради Володимира Гройсмана провести загальні збори депутатів-членів коаліції, щоб обговорити формування професійного уряду, здатного навести лад в державі.

Про це лідер «Батьківщини» наголосила сьогодні з трибуни Верховної Ради.

«Я прошу прибрати відстороненість та байдужість і прошу Голову Верховної Ради зібрати загальні збори всіх депутатів коаліції та поставити в порядок денний питання щодо втрати управління державою і повернення до залучення в уряд фахівців, які здатні управляти країною. Треба нарешті навести лад в країні замість бардака, який ви влаштували!» – заявила вона.

Юлія Тимошенко також вважає, на загальних зборах коаліції депутати повинні обговорити питання соціально-економічної стратегії розвитку держави та стан виконання коаліційної угоди.

«Ми підтримуємо всіх депутатів коаліції, які вимагають хоча б один раз з моменту утворення коаліції зібрати загальні збори. Ви ж не маріонетки, ви ж не обслуговуєте чиїсь інтереси і лобістські плани! Зберіться хоча б один раз та поговоріть про те, чи вартий уряд працювати, чи правильна стратегія обрана для держави, чи потребує вона корегування, чи необхідне хоча б виконання коаліційної угоди», – наголосила народний депутат.

Лідер фракції наполягає, що треба негайно припинити «хаос у країні», адже люди вже втомилися від непрофесійної влади та антисоціальних рішень.

«Аграрії блокують траси, вчителі, освітяни, лікарі сьогодні в бюджеті мають заробітної плати всього на шість місяців, малий бізнес взагалі поставлений на межу виживання. Я вже не говорю про те, що в людей стало втричі менше можливостей купувати і витрачати гроші на своє життя!» – обурено сказала Голова «Батьківщини».

Політик також констатувала, що через непрофесійні дії влади практично зруйнована система управління країною.

«Гарна, успішна, сильна країна – це коли вона професійно, інтелектуально чесно керується. Сьогодні ця система управління країною зруйнована і бюджет, який є концентрованою політикою держави, став цьому свідченням», – наголосила Юлія Тимошенко.

Окрім того, лідер «Батьківщини» з жалем зауважила, що «після чергової революції парламент, уряд, Адміністрація президента, влада і люди знову живуть у різних світах, у різних системах життєвого виміру».