Юлія Тимошенко: Система влади не пройшла тест на протидію корупції

Україні потрібна зміна системи влади, яка нездатна протидіяти корупції, про що довів скандал навколо тіньових оборудок Порошенка в оборонній сфері.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час мітингу в м. Буча на Київщині.

За її словами, оприлюднене нещодавно журналістське розслідування про корупцію  президента та його оточення на постачанні з країни-агресора непридатних запчастин для української армії за завищеними цінами, стало скандалом глобального масштабу.

Світ обурило те, що допоки країни дають зі своїх бюджетів допомогу українській армії, щоб вона захищала наші кордони, ці гроші відмиваються через чорні схеми.

«Це підриває нашу позицію у світі. Корупція на рівні першої особи, яка доведена документально, – це трагедія для країни», – наголосила лідер «Батьківщини».

Кандидат у Президенти нагадала, що всі ці тіньові оборудки проводилися під патронатом Порошенка, через його завод «Ленінська кузня». Таким чином глава держави та його оточення забрали з бюджету 250 млн грн: «У нас війна перетворилася в біржу, де всі торгують. Як далі жити, коли людина, яка є гарантом Конституції, головнокомандувачем країни через свої підприємства відмивав оборонні кошти, торгуючи з країною – агресором!»

Цей скандал також став тестом для владної системи і засвідчив її нездатність захищати Україну, зауважила Юлія Тимошенко. Адже кругова порука унеможливлює порушення проти президента кримінальної справи та притягнення його до відповідальності – «всі один з одним пов’язані, усі свої».

Так, наприклад, за Конституцією, для того щоб розпочати процедуру імпічменту, треба утворити в парламенті, де більшість належить президентові, ТСК щодо розслідування справи. І в парламенті створили таку ТСК, але її очолив депутат БПП, зауважила вона: «Що вони розслідуватимуть? Нічого!»

Лідер «Батьківщини» також риторично запитала, який Генпрокурор досліджуватиме злочин президента, якщо він його кум і призначений ним на цю посаду: «Кожен, хто працює у владі, захищений тим, що його контролюють свої і його притягують до відповідальності свої, фейково».

І навіть Верховний суд, додала Тимошенко, який також бере участь в імпічменті, після 144 реформ знаходиться у кишені президента як приватна власність, і нічого проти нього не зробить.

Саме тому Україні потрібно змінити систему влади і реалізувати це зможе Новий курс,  ініційований Юлією Тимошенко і розроблений нею разом із кращими інтелектуалами країни.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31