Юлія Тимошенко: Скасувати абонплату за газ вдалося завдяки тиску суспільства

Скасувати абонплату за підключення до газових мереж вдалося завдяки тиску на владу українського суспільства.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів ВРУ.

Вона нагадала, що «Батьківщина» доклала всіх зусиль для скасування незаконного рішення НКРЕКП, вказуючи на корупційні дії голови комісії Дмитра Вовка.

«Це корупція, це збір 12 млрд грн з українських родин, які збирались покласти до кишені», – сказала парламентар.

Народний депутат переконана, що до цього був безпосередньо причетний президент, без вказівки якого Дмитро Вовк не приймав би жодних рішень, а також долучилася вся газова мафія.

«Батьківщина» ініціювала звернення до місцевих рад про проведення позачергових сесій для ухвалення звернення до президента, прем’єра, до НКРЕКП щодо негайного скасування так званої абонплати», – нагадала Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що понад сотня місцевих рад ухвалили таке звернення, та подякувала їм за оперативну реакцію.

«Я хочу привітати  всіх українців, усіх, хто боровся. Сьогодні вранці була скасована абонплата під тиском українського суспільства – це ваша перемога! Коли українська нація сильна і об’єднана, коли вона може боротися і показує свою силу, жоден президент, жоден корумпований уряд не вистоїть»,  – заявила лідер «Батьківщини».