Юлія Тимошенко: Справедливість та інтереси людей – це головні вимоги до влади

Питання, що цікавлять звичайних громадян, влада сьогодні викреслила з порядку денного Верховної Ради. Бо її пріоритетом є не інтереси людей, а створення можливостей для корупційних заробітків своїх друзів. В цьому і полягають подвійні стандарти, коли обіцяють зміни, а діють за тими ж схемами, що й попередня влада.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «112. Україна».

Лідер партії нагадала, що на початку пандемії коронавірусу, за пропозицією команди «Батьківщини» були внесені зміни до бюджету в інтересах людей. Апетити ж чиновників були обмежені – не більше десяти мінімальних прожиткових мінімумів мали отримувати і члени наглядових рад, і керівники держмонополій, і міністри.

«І хоча коронавірус в країні не стишується, а маховик кризи лише розкручується, президент на позачергову сесію вніс як невідкладний законопроєкт, що повертає астрономічні заробітні плати високопосадовцям. Зворушлива турбота про чиновників виглядає тим цинічніше, що про заробітки звичайних людей ані в цьому законопроєкті, ані в інших влада не прописала жодного слова», – обурилася Юлія Тимошенко.

Підвищення доходів, переконана Юлія Тимошенко, треба починати з тих, хто створював і створює багатства країни.

«Починати треба з робітників, шахтарів, будівельників, інших працівників. З медиків і освітян. З пенсіонерів. Це не лише відновлення справедливості, а й стимули для розвитку економіки. Така стратегія – в інтересах країни. А зарплати топпосадовців треба прив’язувати до доходів людей, хочеш заробити більше – хай спочатку більше отримають люди», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко зауважила, що відновлення справедливості – це перше, чого прагнули українці, змінюючи владу. Проте нова влада пішла тим самим шляхом, що й попередники.

«Але прагнення людей нікуди не зникли. І справедливість та захист інтересів громадян залишаються головними вимогами «Батьківщини» до влади. Вимоги, що вже втілені в конкретні законопроєкти, зокрема й щодо зарплат і пенсій, які підготовлені фракцією, і на ухваленні яких вона наполягатиме в першу чергу», – зазначила Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31