Юлія Тимошенко: Справедливий суд стане запорукою дотримання прав людини

Основа дотримання прав людини – це справедливий, незалежний, неупереджений суд.

Про це заявила Юлія Тимошенко на Facebook з нагоди Міжнародного дня прав людини, який у світі відзначають 10 грудня.

«В Україні вивчилися говорити про права людини, але не навчилися їх дотримуватися. Бо права людини непорушні лише у розвинених демократичних суспільствах. І їх основа – це справедливий, незалежний, неупереджений суд», – написала лідер «Батьківщини».

Тимошенко констатувала: «У нас суди мають зовсім протилежну природу й призначення. По суті, це напівприватні компанії, що обслуговують заможних та можновладних людей. Проста людина не знайде там справедливості».

Тому одне з головних завдань, яке ставить перед собою Юлія Тимошенко відразу після президентських виборів, – це справжня судова реформа.

«Змінити докорінно треба всю систему правосуддя, і змінити її потрібно якраз новою Конституцією. Нам треба зробити так, щоб люди на місцях обирали суддів, мирових суддів і суддів першої інстанції. І нова Конституція дасть таке право людям», – розповіла Голова партії.

Ще один крок, який, на переконання Юлії Тимошенко, потрібно зробити, – запровадити відповідальність суддів за неправосудні рішення: започаткувати у новій Конституції такий інститут як Палата честі.

«Це як суд над суддями: тільки порушено закон, тільки суддя вчинив несправедливість стосовно людини – і він буде звільнений незалежною Палатою честі, яка формується як суд присяжних, з людей, які мають правову освіту», – роз’яснила лідер «Батьківщини».

На її думку, цей сильний правовий інструмент суспільства буде як Дамоклів меч над корумпованими суддями, які свідомо порушуватимуть закон.

«Я вірю в те, що судова система в Україні може стати правосудною і підконтрольною людям», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

У Первомайську «батьківщинівці» влаштували свято для дітей

Докладніше

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31