Юлія Тимошенко: Суспільство має отримати реальні механізми контролю за президентом

Юлія Тимошенко закликала парламент невідкладно ухвалити закони, які зможуть усунути безвідповідальність будь-якого Президента України.

Як наголосила лідер «Батьківщини» під час Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради, потрібно насамперед ухвалити закон про ТСК, «щоб в руках парламенту був інструмент контролю за корупцією будь-якого президента або силових структур».

Другий закон, який мають підтримати депутати, переконана Юлія Тимошенко, – зміни до Конституції про скасування недоторканності суддів, депутатів та президента. За її словами, саме нерівність перед законом дозволяє високопосадовцям безкарно зловживати законом, правами та свободами людей.

Наступний крок – закон про вибори до Верховної Ради за пропорційною системою.

«Не можна залишати мажоритарку, що стане основою корупції для формування вже нової Верховної Ради», – сказала політик.

Потрібно негайно проголосувати закон про імпічмент президента, щоб більше не було безкарності та безвідповідальності, а також закони про референдум та про відкликання депутатів і цілих партій з парламенту або тих органів місцевого самоврядування, де порушується закон.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що Україна постала перед викликом розхитування, руйнації, непрофесійного управління, але «ми можемо об’єднатися і реально змінити країну». За декілька місяців розпочинається парламентська виборча кампанія і ще можна все виправити, і «цей балаган можна припиняти та повертатися до справжнього державотворення», додала Голова партії.

«Нам треба йти шляхом впевненості, єдності, державної та політичної мудрості. Не втягнутися в шоу та балаган. Служити людям та вберегти країну», – підсумувала лідер «Батьківщини».