Юлія Тимошенко та ВО «Батьківщина» тримають лідерство

Компанія GfK Ukraine провела соціологічне дослідження громадської думки, згідно з результатами якого лідером народних уподобань на виборах до Верховної Ради стабільно залишається  ВО «Батьківщина». У президентському рейтингу вкотре перше місце посідає Юлія Тимошенко. Опитування проводили в усіх регіонах України, окрім Автономної Республіки Крим. У Донецькій та Луганській областях — лише на територіях, що контролюються Україною. Отже, українців запитали, які партії вони б підтримали на парламентських виборах, якби такі відбувалися наступної неділі. З’ясувалося, що п’ятивідсотковий бар’єр подолали б вісім політичних сил. Серед громадян, які визначилися зі своїм вибором та візьмуть участь у голосуванні, симпатії розподілилися так. На першому місці ВО «Батьківщина», яка отримала 20% голосів опитуваних. Далі йдуть: «Опозиційний блок» — 17%, «Радикальна партія Ляшка» — 14% , «Самопоміч» — 12%, Блок Петра Порошенка — 8%, «Громадянська позиція» — 8%, «Свобода» — 6%, «УКРОП» — 6%. Тим часом одну з найбільших фракцій у нинішній ВР — «Народний фронт» нині підтримують лише 1% виборців! Вагаються з відповіддю 20% респондентів. А 13% українців взагалі не підуть на вибори. До речі, в середині червня Київський міжнародний інститут  соціологічних досліджень (КМІС) проводив схоже опитування. Згідно з його результатами, до парламенту потрапили б шість політичних партій. Порівнюючи обидва рейтинги, можна зауважити, що найбільшого падіння зазнав БПП (з 13% до 8%). Також респонденти розповіли, кого б хотіли бачити майбутнім президентом України (якби вибори відбувалися наступної неділі). Першість тримає лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, яку підтримують 21% українців. Юрій Бойко та Олег Ляшко отримали по 15% голосів. Далі в списку: Петро Порошенко — 14%, Анатолій Гриценко — 12%, Андрій Садовий — 12%… Поки що не визначилися зі своїми пріоритетами 23% опитаних. Не підуть на президентські вибори 15% громадян.