Юлія Тимошенко: Треба вирвати в уряду рішення, яких потребують українці

Юлія Тимошенко: Треба вирвати в уряду рішення, яких потребують українці | Батькiвщина

Фракція «Батьківщина»  наполягає на  ретельному розслідуванні діяльності колишнього уряду  Арсенія Яценюка, і домагатиметься втілення програми розвитку країни, розробленої Всеукраїнським бізнес-форум, ухвалення законів про деофшоризацію  та наведення порядку у тарифній сфері.

Про це в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер» заявила лідер партії Юлія Тимошенко.

«Має бути зроблена повна ревізія всіх фінансових видатків, які робив уряд Яценюка в усіх міністерствах і державних корпораціях. Нам це потрібно, якщо ми шукаємо додаткові доходи в бюджет. Усе, що урядом Яценюка було корупційно вкрадено в держави, потрібно зараз зафіксувати документально і вимагати їх повернення», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер фракції  розповіла, що «Батьківщина» вже в понеділок ініціюватиме розгляд та ухвалення законопроекту про ТСК і наполягатиме на створенні тимчасової слідчої комісії з розслідування незалежними парламентаріями всіх фінансових потоків уряду Яценюка.

«Нам потрібно створити тимчасову слідчу комісію, куди увійдуть депутати, незалежні від провладних фракцій, які будуть мати фах і бажання розібратися в кожній вкраденій урядом Яценюка копійці з бюджету, з державних корпорацій», – пояснила депутат.

Юлія Тимошенко також зазначила, що «Батьківщина» має намір забезпечити системне втілення в життя першочергових кроків, розроблених разом з бізнес-форумом, і вже внесла в парламент два законопроекти щодо деофшоризації, які були розроблені спільно з ЄБРР.

«Якщо ці два законопроекти про деофшоризацію країни будуть втілені в життя, ми знайдемо сотні мільярдів гривень додаткових надходжень до бюджету», – наголосила Юлія Тимошенко.

Окрім цього, за ініціативою лідера «Батьківщини» у понеділок, о 14:00, у Міністерстві палива та енергетики  відбудеться засідання спільної робочої групи щодо аналізу «безглуздості та беззмістовності необґрунтованих тарифів для людей».

«Буде створена робоча група в понеділок, у тому числі разом з Міністром палива та енергетики, де ми розберемося у кожній копійці, яка покладена у формуванні ціни на газ, тарифів на тепло, і далі підемо по цьому ланцюжку тарифів. Ми цю тему не залишили. Треба вирвати з цього уряду рішення, стратегії та тактики, які потрібні кожному українцю та спрямовані на суттєве збільшення доходів родин», – підсумувала Юлія Тимошенко.