Юлія Тимошенко: ТСК щодо необґрунтованості тарифів треба створити негайно

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко сподівається, що тимчасова слідча комісія щодо необґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги буде створена у Верховній Раді протягом найближчих пленарних тижнів.

Про це політик заявила у програмі «Велике інтерв’ю» на телеканалі «NewsOne».

«Зараз ми з великими труднощами зібрали голоси в парламенті, з великими труднощами переконали спікера Андрія Парубія все ж таки не порушувати регламент і  поставити це питання на порядок денний. І ми дуже сподіваємося, що або на цьому тижні – у четвер чи п’ятницю, або на наступному пленарному тижні просто зубами протягнемо цю тимчасову слідчу комісію», – наголосила Юлія Тимошенко.

Депутат пояснила, що така ТСК вкрай необхідна, адже в неї буде можливість «розібратися до дрібниць, як сформовані ціна на газ, тарифи на тепло, гарячу воду», а члени комісії зможуть «зайти в «Укргазвидобування», яка видобуває газ, проаналізувати, де ховаються «відкати».

«Якщо ми створимо таку комісію, то зможемо також зайти і в «Нафтогаз», який є осередком найбільшої корупції в країні», – зауважила лідер фракції.

Вона також додала, що для створення такої комісії достатньо зібрати 150 голосів депутатів.

Окрім цього, Юлія Тимошенко нагадала, що проект постанови щодо ТСК, яка розслідуватиме необґрунтованість тарифів, зареєстрований «Батьківщиною» в парламенті ще рік тому, після того, як уряд Яценюка суттєво збільшив тарифи. Однак її створення постійно блокувалося керівництвом парламенту.