Юлія Тимошенко: У пенсійну реформу Гройсмана «запакували» стратегію знищення пенсіонерів

«Батьківщина» виступає за підвищення та осучаснення пенсій, але проти стратегії знищення пенсіонерів, яку «запакували» в пенсійну реформу уряду Володимира Гройсмана.

Про це сьогодні під час виступу з парламентської трибуни заявила Голова фракції Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» закликала колег-депутатів не ухвалювати урядову пенсійну реформу, адже вона призведе до знищення життя українців, які працювали все життя.

«Пенсійна реформа, яку пропонує уряд, збільшуватиме страховий стаж: люди, які не пропрацюють 35 років безперервного страхового стажу, не матимуть права отримати пенсію за віком. Це означатиме, що люди, на жаль, отримуватимуть пенсії з 63-65 років і більше – у залежності від страхового стажу. Не можна за це категорично голосувати!» – наголосила політик.

Юлія Тимошенко пояснила, що маніпуляції уряду Гройсмана з пенсійною реформою полягають у тому, що уряд не індексує та не осучаснює пенсії, як це має відбуватися за чинним законодавством. Насправді, під виглядом збільшення пенсійних виплат, Кабмін збільшує страховий пенсійний стаж до 35 років.

«Наша команда ділить пенсійну реформу на дві частини. Це обов’язкова для уряду Гройсмана індексація пенсій повною мірою на відсоток реальної інфляції. А також обов’язкове, передбачене законом осучаснення пенсій, яке за останні три роки мало привести до збільшення пенсій щонайменше вдвічі!» – пояснила лідер «Батьківщини».

Отже, Тимошенко переконана, що уряд Володимира Гройсмана намагається «прикрити реальне знищення прав сьогоднішніх та майбутніх пенсіонерів так званим підвищенням пенсій».

Народний депутат підсумувала: Кабмін має терміново збільшувати пенсії для людей, але це потрібно робити не в межах пенсійної реформи, а в межах їх осучаснення та індексації, як цього вимагає закон.