Юлія Тимошенко: Уряд має проіндексувати зарплати та пенсії до червня, а податок на пенсії – скасувати

Кабінет Міністрів України має  до червня провести індексацію зарплат та пенсій, а податок на пенсії взагалі скасувати.
Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в ефірі програми «Чорне дзеркало» на телеканалі «Інтер».

За її словами, парламентська коаліція на нараді за участю урядовців, яка відбулася в четвер, змусила прем’єр-міністра пообіцяти це.

На думку Юлії Тимошенко, індексація зарплат та пенсій має стати для влади пріоритетом, адже «можна втратити генофонд, націю, бо люди доведені до зубожіння».

«Ми вчора на нараді з прем’єр-міністром добилися того, що індексація пенсій і зарплат на інфляцію, яка відбулася за останній рік і три місяці, буде обов’язково проведена. І проведена буде в червні, а не в грудні, як обіцяли», — повідомила вона.

Лідер фракції також зауважила, що середня зарплата в Україні становить 124 долари, а пенсія «ледве дотягує до 60 доларів у місяць, і в США на ці гроші не може прожити навіть бомж».

«Якщо є профіцит (бюджету), якщо ніхто не ставить завдання  «виморити»  український народ, то треба діяти за законом», — обурено наголосила вона і нагадала, що згідно із законодавством, у разі інфляції, уряд має проводити індексацію автоматично.

Окрім цього, Тимошенко вважає нонсенсом оподаткування пенсій і пообіцяла не залишати уряд в спокої, поки він не скасує «цю ганьбу».

«Назвіть мені хоча б одну країну, де пенсії обкладаються податком на доходи фізичних осіб, або якимось іншим податком. Це нонсенс. У нас удвічі пенсії обкладають податком. І тому це теж має бути скасовано», — зазначила лідер «Батьківщини».

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31