Юлія Тимошенко: В Україні не має бути недоторканних політиків

Юлія Тимошенко переконана, що в Україні не має бути недоторканних політиків.

Про це лідер «Батьківщини» заявила в інтерв’ю журналістам в кулуарах парламенту.

Голова фракції вкотре закликала Президента та спікера ВРУ поставити на голосування у другому читанні законопроект щодо позбавлення недоторканності народних депутатів та частково суддів.

«В Україні не має бути недоторканних! Усі мають відповідати перед законом: і Президент, і уряд,  і судді,  і народні депутати!» – наголосила Юлія Тимошенко.

Політик нагадала, що фракція «Батьківщина» поставила з парламентської трибуни ключове питання: щодо відсутності на поряду денному законопроекту про конституційні зміни щодо скасування недоторканності.

«Чому Президент, прем’єр-міністр, спікер не ставлять на голосування в другому читанні зміни до Конституції про  зняття недоторканності з усіх, у тому числі з депутатів. У першому читанні цей законопроект проголосували, є однозначний висновок Конституційного суду про необхідність скасування  недоторканності. БПП та фракція «Народний фронт» мають більшість, то чому це питання не голосується?» – пояснила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» також висловила обурення тим, що влада свідомо відрізала опозицію від контролю, адже на порядку денному нема законопроекту про ТСК, ухвалення якого дозволить опозиції «подивитися, що робить влада в державних корпораціях, бюджеті».

Нагадаємо, фракція «Батьківщина» голосувала сьогодні за позбавлення недоторканності з депутата фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.