Юлія Тимошенко вимагає накласти вето на закони про верифікацію субсидій

Юлія Тимошенко вимагає від президента заветувати ухвалені 3 грудня парламентською більшістю законопроєкти №1231, 2168, згідно з якими держава перевірить усіх отримувачів субсидій за три роки.

Про це Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила під час брифінгу у Верховній Раді.

«Силами фракції «Слуга народу», у тому числі за підтримки президента, були проголосовані закони, які зобов’язують уряд провести перевірку правильності виплати пенсій, субсидій, соціальних платежів за останні три роки. Замість зниження тарифів, у людей планують перевірити й забрати частину субсидій», – зауважила політик.

Юлія Тимошенко пояснила, що відповідно до ухвалених законів влада «за закритими методиками» перевірятиме, чи правильно людям нараховувалися субсидії за останні три роки. У випадку, якщо чиновники знайдуть порушення під час оформлення цієї соціальної допомоги, – людей зобов’яжуть повернути отримані кошти.

«Верифікація означає, що прийдуть в оселю кожного і будуть перевіряти, що там є – холодильники, телевізори. Чи не розкішно живе людина. Такого фашизму ще не було в Україні ніколи. Вони пропонують не знижувати тарифи. Вони закручують всі гайки та будуть компенсовувати втрачені бюджетні кошти заморожуванням субсидій та пенсій. Це не завершення епохи бідності», – застерегла Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» попередила: якщо президент підпише ці закони, він стане співучасником «терору проти кожного пенсіонера, проти кожної людини, яка отримувала останні три роки субсидії». Юлія Тимошенко закликала протистояти ухваленим президентською більшістю антинародним рішенням та разом домогтися їхнього ветування.

«Якщо ми всією країною не будемо протидіяти цим законам і рішенням, то вони ліквідують населення України. Бо все, що президентська більшість ухвалює, на це спрямоване», – резюмувала Голова партії.