Юлія Тимошенко вимагає розслідувати незаконне відмивання коштів Президентом України

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко ініціює заслуховування у парламенті інформації про незаконне відмивання коштів Президентом України Петром Порошенком та його оточенням, а також вимагає передати відповідні матеріали до НАБУ та Генпрокуратури.

Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів Верховної Ради України.

Політик повідомила, що днями 400 журналістів у 67 країнах світу одночасно опублікували нові матеріали про відмивання грошей в офшорних зонах.

За словами Юлії Тимошенко, відповідно до цього журналістського розслідування, до відмивання грошей причетний і Президент України Петро Порошенко та його оточення.

«Коли наші військові потрапили в котел і їх вбивали за прямою наводкою, в цей час Порошенко та його оточення, як видно з цього журналістського розслідування, відкривали офшори для відмивання податків. Це робили для того, щоб держбюджет України не отримав жодної копійки від корпорації «Рошен» та від інших активів президента», – наголосила лідер «Батьківщини».

Політик переконана, що «це має стати предметом негайного розслідування НАБУ, Генпрокуратури та спеціального антикорупційного прокурора».

Окрім того, вона звернула увагу на шокуючу інформацію про факти відмивання 40 млн грн на постачання озброєння для армії, яке робило підприємство Петра Порошенка «Ленінська кузня».

«Потрібно негайно порушити це питання в парламенті, запросити президента. Тим більше, що у грудні це питання буде заслуховуватись в плановому режимі у Європейському парламенті», – наголосила Голова фракції.