Юлія Тимошенко вимагає від прем’єра скасувати постанову про збільшення зарплат урядовцям

Юлія Тимошенко вітає рішення Верховної Ради про скасування постанови щодо підвищення зарплат народним депутатам.

Водночас лідер «Батьківщини» вимагає від прем’єр-міністра Володимира Гройсмана також скасувати постанову КМУ №493 від 27 липня 2016 року, якою урядовцям було значно збільшено посадові оклади.

Про це політик повідомила журналістам на брифінгу в кулуарах Верховної Ради.

«Я звертаюся до прем’єр-міністра: негайно скасуйте утаємничену постанову №493, де ви, пане Гройсман, президенту, собі та урядовцям в 2-2,5 рази підвищили щомісячні виплати. Враховуючи, що цією постановою ви нарахували зарплати заднім числом – з 1 травня –  вимагаю, щоб усі повернули до бюджету незаконно виплачені гроші», – наголосила Юлія Тимошенко.

За її словами, якщо прем’єр Гройсман не піде на такий крок, то «Батьківщина» буде вимагати від парламенту, щоб він зобов’язав уряд це зробити.

_APX8149

«Ми готуємо в НАБУ і в ГПУ заяву про злочин щодо того, що пан Гройсман та урядовці виплатили собі заробітну плату заднім числом», – зазначила лідер фракції.

Тимошенко розповіла, що з урахуванням багатократних надбавок йдеться про зарплати від ста тисяч гривень на місяць.

Лідер «Батьківщини» також розповіла журналістам, що депутати були готові ухвалювати постанову щодо вимоги до Кабінету Міністрів скасувати урядовий документ про збільшення зарплат, одна спікер не поставив цю пропозицію на голосування.

«Ми вважаємо, що парламент, уряд, Президент спочатку мусять зарплати та пенсії людей довести до того рівня, щоб вони могли жити, а потім собі ставити зарплати по сто тисяч гривень», – підсумувала Юлія Тимошенко.