Юлія Тимошенко візьме участь у Мюнхенській безпековій конференції

16-18 лютого лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та заступник Голови партії, голова комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря братимуть участь у Мюнхенській безпековій конференції, яка пройде у місті Мюнхені (Німеччина).

Планується, що Юлія Тимошенко візьме участь у дискусіях та проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами, європейськими посадовцями та політиками.

Цього року ключовою темою для дискусії під час Мюнхенської конференції стане майбутня роль Євросоюзу як глобального гравця та його відносини з Росією і США.

Окрім того, планується обговорити зростаючу загрозу для ліберального міжнародного порядку, численні конфлікти на Близькому Сході, ядерну програму Північної Кореї тощо.

Як відомо, Мюнхенська безпекова конференція є найпрестижнішою унікальною платформою у світі для міжнародної еліти у сфері безпекової політики та проводиться щорічно з 1963 року.

Цьогоріч у заході братимуть участь Генеральний Секретар ООН Антоніо Гутерріш, Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер, Високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні, Генеральний Секретар НАТО Йєнс Столтенберг, Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, Канцлер Австрії Себастіан Курц, Генеральний Секретар ОБСЄ Томас Гремінгер, Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда, Генеральний директор МВФ Крістін Лагард, Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петер Маурер, Міністр Оборони США Генерал Джеймс Маттіс, Радник президента США з питань національної безпеки Герберт МакМастер, делегація Конгресу США на чолі з Сенаторами Джоном Маккейном, Шелдоном Уайтхаусом та Бобом Коркером, глави держав та урядів, міністри закордонних справ та міністри оборони багатьох країн світу, представники міжнародних організацій, світові політики та експерти.