Юлія Тимошенко: Візовий режим з РФ необхідний для збереження територіальної цілісності України

Запровадження візового режиму з Російською Федерацією необхідно для збереження територіальної цілісності України.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, відповідаючи на запитання журналістів у кулуарах парламенту.

«Це очевидні речі: якщо є країна-агресор, яка нам оголосила війну  і яка проти нас воює, то, безумовно, для безпеки країни, для збереження цілісності нашої території, для захисту України потрібно зробити все, зокрема і візовий режим», – зазначила вона.

Парламентар зауважила, що такий крок вже давно потрібно було зробити, але через свою слабкість влада його не робить.

Водночас, за словами Юлії Тимошенко, головна увага сьогодні має бути приділена тим фейковим «реформам», про які заявляє влада: «Зокрема, фейкова пенсійна «реформа», «реформа» охорони здоров’я, фейкова «реформа» енергоринку – до тих речей, без яких сьогодні люди жити не можуть».

Лідер «Батьківщини» також наголосила на тому, що не можна допустити ухвалення в цілому закону, який зробить медичні послуги платними, за європейськими цінами, з українськими заробітними платами і пенсіями, які в шістнадцять разів нижче за європейські.

«Якщо ця «реформа» пройде остаточно, то людям виставлять європейські рахунки за медичні послуги так само, як виставили європейські ціна на газ. Чинна влада спочатку довела людей до зубожіння, знекровила їх своєю економічною і соціальною політикою, а тепер пропонуватиме їм стовідсоткову оплату за медичні послуги за європейськими цінами», – підсумувала Юлія