Юлія Тимошенко: Влада перетворила розгляд земельного закону на фарс та фейк

За зачиненими дверима – без участі аграріїв та преси – влада протискає заздалегідь узгоджений із закордонними аферистами закон про розпродаж сільськогосподарської землі, який суперечить національним інтересам України.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді після засідання аграрного комітету.

«Те, що робиться зараз в аграрному комітеті, де по суті проводять фейкове засідання з фейковими голосуваннями та обговореннями, – це ширма та заставка для того, що робиться в кулуарах. Все це проводиться за дорученням президента України. Тому відповідальність за весь цей шабаш, який влаштований із розпродажем української сільськогосподарської землі, несе президент України», – наголосила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко зауважила, що аграрний комітет зухвало відхилив ті поправки «Батьківщини», які були спрямовані на захист українських чорноземів від іноземних монополістів та кредиторів. Партія пропонувала дозволити людям продавати свої земельні паї лише державі або місцевій громаді, заборонити іноземним банкам і кредитним установам купувати українську землю та надати пріоритетне право на викуп землі фермерам, які на ній працюють.

«Сьогодні замість депутатів «Слуги народу» ви можете бачити лобістів та запроданців, а замість голови аграрного комітету – людину, яка хоче привласнити собі землю, що збиралася тоді, коли все було безконтрольне і безкарне», – обурилася Юлія Тимошенко.

Голова партії закликала українців не припиняти боротьбу за власну землю та не допустити ухвалення варварського закону.

«Наша боротьба за право жити на своїй землі, за право залишити майбутнє для своїх дітей сьогодні актуальна, як ніколи. Тому опір тій політиці, яка є сьогодні, – обов’язковий для кожного, хто готовий стати за Україну», – резюмувала Юлія Тимошенко.