Юлія Тимошенко: Влада повинна діяти в інтересах людей, а не грабувати їх, прикриваючись гучними словами про суверенітет

Влада, яка сьогодні повністю розтоптала державний суверенітет, права, свободи людей, народовладдя, збирається це пишно святкувати. З огляду на дії влади – це вкрай цинічно.

Таке переконання висловила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

«Я хочу нагадати, що в Декларації про державний суверенітет чітко йдеться, перш за все, про народовладдя. А ви розпродаєте землю, стратегічну власність і навіть мораллю торгуєте через введення та легалізацію грального бізнесу без будь-яких референдумів», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко зауважила, що замість державного суверенітету, влада по суті впровадила в країні зовнішнє управління та ухвалює рішення, спрямовані на задоволення інтересів ззовні.

«Це – політичне свинство, коли з одного боку говориться про святкування річниці Декларації про державний суверенітет, а з іншого боку – вона просто топчеться кожного дня. В декларації йдеться про державний суверенітет, право народу управляти своїм життям, розпоряджатися своїми ресурсами, усіма державними можливостями. Ви ж замість державного суверенітету, суверенітету українського народу ввели 100% зовнішнє управління, корумповане, яке базується на інтересах, що вкрай суперечать національним інтересам України», – обурилася лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко переконана – винні у діях, спрямованих проти українського народу, понесуть відповідальність.

«Ваші злочини ще буде розбирати й історія, і прийдешні покоління. І жоден злочин ви не приховаєте, бо все задокументовано», – переконана Юлія Тимошенко.