Юлія Тимошенко: Влада продовжує надавати преференції кланам

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко обурена тим, що влада не збирається ліквідовувати «офшорні зони», а навпаки збільшує їх.

Про це вона заявила журналістам в кулуарах Верховної Ради після ухвалення провладною більшістю урядового закону №5368 щодо внесення змін до Податкового кодексу.

«Цим законом не ліквідовують офшорні зони, а навпаки – дають нові преференції корпораціям і кланам, які працюють в офшорах», – пояснила вона.

Політик висловила обурення тим, що згідно закону «з місцевих бюджетів вилучили акцизи і зарахували їх в центральний бюджет, щоб зробити на цьому корупційні оборудки». Тим самим, на її думку, влада займається не децентралізацією, а централізацією.

«Коли Гройсман каже, що він батько децентралізації, то треба розуміти це з точністю до навпаки: він – батько централізації. Адже він насправді призвів до знищення сіл, селищ і міст районного підпорядкування», – зазначила політик.

Юлія Тимошенко також наголосила, що цим законом впроваджуються нові преференції для кланів.

Політик розкритикувала уряд, який не обкладає податком прибуток після операцій з цінними паперами та залишає 15% податок для працюючих пенсіонерів.

«Якщо вони працюють з державними цінними паперами, наприклад, купують з дисконтом, а потім продають бюджету за номіналом, – то прибуток, який з’являється в цій схемі, не обкладається податком. Тобто пенсії працюючих пенсіонерів обкладають 15% податком, а себе, любих друзів, вони фактично звільняють від податків», – пояснила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» також констатувала, що цим законом знищена система оподаткування селян.

«Слава Богу, що цей закон проголосований у першому читанні, але він відкриває справжнє обличчя Порошенка, Гройсмана та їх більшості в Верховній Раді. Як можна боротися проти всього цього, якщо в парламенті сидить конгломерат кнопкодавів: Блок Петра Порошенка, «Народний фронт» і залишки Партії регіонів. Вони об’єдналися і сьогодні разом знищують Україну», – констатувала Юлія Тимошенко.

Голова фракції наголосила, що «Батьківщина» не голосувала за цей закон і попередила, що партія поінформує громадськість, органи місцевого самоврядування, селян про те «як відмиваються бюджетні кошти, як започатковується корупція та підтримуються офшорні зони», а також оприлюднить прізвища депутатів, які це підтримують.

«Поки ми їх всіх  не виженемо з влади, повністю не перезавантажимо українську владу і не розпочнемо нормальний, позитивний, ефективний розвиток, не започаткуємо стратегію виходу України з кризи, ми нічого не зможемо змінити», – підсумувала Юлія Тимошенко.