Юлія Тимошенко: Влада й надалі готує продаж української землі іноземцям

Президентська монобільшість веде подвійну гру, не враховує думку народу й поспіхом ухвалює законопроєкти, які дозволять іноземцям скуповувати українські землі.

Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Вона наголосила, що йдеться не лише про закон, ухвалений в середу, де чорним по білому записана можливість купівлі землі корпораціями із закордонним капіталом.

«У четвер монобільшість своїми голосами змінила й Земельний кодекс, прибравши з нього заборону продажу землі іноземцям. Крім того, було скасовано термін «особливо цінні землі», до яких відносяться родючі чорноземи, заповідні зони, ліси, водойми та історично-культурні земельні цінності. Таке рішення скасовує заборону на обробку та забудову таких територій», – зауважила політик.

Крім того, на думку лідера «Батьківщини», ухвалені  президентською більшістю законопроєкти свідомо ставлять українських фермерів у неконкурентні умови з аграрними монополіями.

«Тепер усі землі, які є в оренді у фермерів, у малих та середніх сільгоспвиробників, виводять на електронні аукціони. Більшість українських фермерів – прості селяни. А влада хоче, аби вони змагалися з глобальними міжнародними корпораціями та відстоювали свої землі в інтернеті. Таким рішеннями уряд позбавляє нинішнє та прийдешнє покоління землі та хоче зробити нас наймитами у власній державі. Не можна дозволити цього!» – резюмувала Юлія Тимошенко.