Юлія Тимошенко: Владу потрібно очистити від маріонеток міжнародних фінансових спекулянтів – «Батьківщина» готує закон про запобігання лобізму

Щоб влада працювала в інтересах звичайних українців, треба звільнитися від накинутого країні зовнішнього управління. Серед кроків, які пропонує для цього «Батьківщина», – закон про запобігання лобізму, подібний до американського FARA.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «НАШ».

«Такі закони є нормою для всього світу. В тих же Сполучених Штатах він достатньо жорсткий та водночас збалансований. Зараз наша команда займається адаптацією цього закону до українських інституцій і найближчим часом ми його внесемо в парламент, аби заборонити чинити такі речі, які зараз відбуваються в країні», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» зауважила, що президент, намагаючись догодити зовнішнім фінансовим структурам, позбавляє українців шансу жити краще.

«Якби президент діяв відповідно до очікувань людей, він мав би повністю змінити керівництво Національного банку та переглянути нищівну фінансову політику, яку проводили в країні за минулої влади. Вісім місяців минуло, але президент не змінив в Національному банку жодної людини. І там продовжує працювати фінансова піраміда, яка дозволяє викачувати з України мільярди доларів. Президент знає про це, але продовжує вести політику підпорядкування зовнішнім фінансовим структурам, не думаючи про майбутнє українців», – зауважила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» зазначила, що влада замість того, щоб дбати про добробут людей, створення середнього класу, розвиток України, слухняно виконує забаганки міжнародних спекулянтів, призначаючи в наглядові ради ключових компаній іноземних громадян.

«Сьогодні в «Нафтогазі» 100% наглядової ради – іноземці, в «Укрзалізниці» – 86%, в «Укрпошті» – 71,5%. «Укроборонпром» в країні, яка сьогодні веде війну, віддають очолити людині, яка має іноземне громадянство. Таке ставлення до своєї країни та перекачування мільярдних статків з доходів державних корпорацій, з нашого бюджету на рахунки іноземних структур, означає лише одне – здачу країни. Це треба зупиняти негайно!» – наголосила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко переконана, що президентові потрібно відмовитися від зовнішньої кулуарної співпраці, яку він сьогодні зробив основою управління країни, змінити курс та іноземних ставлеників та врешті почати працювати в інтересах української держави і людей.

«Насправді і уряд, і керівники ключових інституцій в країні були призначені навіть не президентом Зеленським. Призначені є лобістами спекулятивних фінансових структур. І вони працюють саме в їхніх інтересах, не криючись, не соромлячись. Саме тому уряд потрібно замінити негайно і замінити на фахівців, які будуть незалежними від зовнішніх впливів, служитимуть Україні та здійснюватимуть стратегії національного розвитку, а не віддаватимуть країну на поталу іноземним ляльководам для безсоромної експлуатації та споживання ресурсів, що належать усім українцям. Всі мають розуміти – отримуєш гроші за відстоювання чужих інтересів – не маєш права працювати в державних структурах», – резюмувала Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

У Первомайську «батьківщинівці» влаштували свято для дітей

Докладніше

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31