Юлія Тимошенко: Воєнний стан – це крок до миру

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала Президента України виконати конституційний обов’язок і підписати указ про оголошення воєнного стану на окупованих територіях на Донбасі.

Про це вона наголосила сьогодні під час свого виступу з парламентської трибуни.

«Треба  припинити, наче мантри, вимовляти АТО. Це не АТО! Це – війна! Треба нарешті припинити все це шахрайство і виконати 106 статтю Конституції та ввести воєнний стан в Донецькій та Луганській областях. І це перший крок до миру, оскільки це захист наших громадян, які мешкають на окупованих територіях. Це захист нашої території! Це захист наших військових, яких сьогодні звинувачують в мародерстві тоді, як вони виконують свої обов’язки і захищають державу», – наголосила лідер «Батьківщини».

Вона переконана, що треба «визнати окуповані території – окупованими, а не називати їх «ефективно контрольованими  територіями України з боку Російської Федерації».

Юлія Тимошенко звернула увагу присутніх на те, що зараз «відбувається нова ескалація військового конфлікту – війни Росії проти України», а також на активізацію РФ на пропагандистському фронті з метою формування в світі думки, що в нашій державі начебто відбувається громадянська війна.

За її словами, під час спілкування депутатів «Батьківщини» з американським істеблішментом стало зрозуміло, що «частина високопосадовців США впевнені, що в Україні відбувається громадянська війна, і вони не вірять, що Росія веде війну проти України».

Лідер партії наголосила на тому, що треба невідкладно докорінно змінити ставлення до подій на Сході України.

«Припиніть цей обман, і світ зрозуміє, що ми дійсно оцінили ці події як війну і почали захищатися! Нам потрібно звернутися до президента, щоб він вніс указ про оголошення воєнного стану. Нам треба ухвалити закон про окуповані території, і нам треба зупинити той економічний і соціальний розвал, який відбувається в Україні», – закликала Юлія Тимошенко.

Окрім цього, політик зазначила, що «Батьківщина» ініціюватиме  відставку Володимира Гройсмана та його уряду: «Досить знущатися над країною і досить ставити народ на межу виживання».