Юлія Тимошенко: Якщо ми хочемо змінити Україну, нам потрібно змінити всю систему влади

Завдання нового президента – ухвалити на всеукраїнському референдумі Нову Конституцію, у якій будуть прописані нові порядки та правила життя людей і яка зробить усіх рівними перед законом.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час мітингу в Рівному.

За її словами, про наслідки нерівності всіх перед законом і відсутність відповідальності в країні свідчить нещодавно оприлюднене журналістське розслідування про корупцію президента та його оточення на постачанні з країни-агресора непридатних запчастин для української армії за завищеними цінами.

Це стало перевіркою нашої системи на здатність протистояти таким масштабним порушенням закону високопосадовцями, вважає вона.

«Стало очевидним те, що немає в українській Конституції інструментів, як притягнути до відповідальності високопосадових осіб, які так поводяться з країною під час війни», – сказала Голова партії.

У Конституції процедура імпічменту прописана так, що притягнути винних виявилося неможливим. Так, наприклад, за нашим Основним Законом, для того щоб розпочати процедуру імпічменту президенту за корупцію на оборонці, треба утворити в парламенті ТСК щодо розслідування справи. І в парламенті створили таку комісію, але її очолив депутат БПП.

«Чому? Тому що більшість в парламенті – президентська», – пояснила кандидат у Президенти.

Окрім того, Генпрокуратурою, яка також бере участь в імпічменті, керує кум президента, а Верховний Суд, по суті, – приватна власність гаранта і “ніхто проти свого власника не може діяти”, зауважила Юлія Тимошенко.

На жаль, констатує лідер «Батьківщини», в Україні на кожних виборах лише змінюються обличчя при владі, але прогнила система не ліквідована. Саме тому не можна нікого притягнути до відповідальності, адже у всіх імунітет, недоторканність: у президента, суддів, депутатів.

«Тому, якщо ми хочемо міняти країну, нам потрібно міняти всю систему влади, а не прізвища. Нам потрібна система, яка буде звільнена від кланів і корупції», – сказала вона.

Забезпечити це зможе Нова Конституція, у якій не буде імунітету та недоторканності ні в кого.

«Усі мусять бути рівні перед законом. У разі цього можна сподіватися на те, що в нас буде країна», – переконана Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше

Юлія Тимошенко: Докласти всіх зусиль, щоб наблизити мир і відновлення єдності України

Докладніше

Юлія Тимошенко: Країні потрібна влада, яка працюватиме в інтересах людей, а не на догоду міжнародним спекулянтам

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31