Юлія Тимошенко: Захистимо право медиків на гідні зарплати – забезпечимо право кожного на якісну медицину

Влада зрадила сподівання людей і не спромоглася виплатити обіцяні заробітні плати лікарям – тим, які знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом і кожного дня рятують людські життя. Це кричуща несправедливість. Далі так тривати не може – медпрацівники мають отримувати європейські зарплати, а люди – якісний медичний захист.

Про це йдеться у дописі Голови партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, який вона розмістила на своїй сторінці у Facebook з нагоди Дня медичної сестри.

Лідер партії розповіла історію старшої медсестри інфекційного відділення Сарненської центральної районної лікарні Ольги Сергієнко. В її відділенні зараз 9 хворих на коронавірус.

«Сьогодні в Ольги професійне свято – Міжнародний день медичної сестри. А святкового настрою немає. Влада так і не спромоглася виплатити медикам обіцяні підвищені зарплати. Ольга – одна з тисяч тих, хто нині бореться з COVID-19. Одна з тисяч тих, кому всі ми мусимо вклонитися і подякувати. Хоча б сьогодні. В їхній день. Вони отримують копійки, працюючи на передовій у боротьбі з епідемією», – зазначила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» обурилася тією несправедливістю влади, яку вона чинить відносно медиків, відносно малого бізнесу і відносно простих українців, потураючи окремим підприємствам на фоні загальних заборон для всієї країни.

«Це несправедливо. Так само несправедливо, як ставлення влади до малого бізнесу, як продаж сільськогосподарської землі, як працюючий в карантин ресторан «Велюр», як Мрія, яка возить комерційні вантажі під дахом президентської команди, як парки, які закривають від людей для «психологічного ефекту», – зауважила Юлія Тимошенко.

Лідер партії запевнила, що «Батьківщина» боротиметься за справедливість, зокрема і в галузі охорони здоров’я. Саме тому партія вносить до парламенту всеохоплюючий законопроєкт про страхову медицину.

«Він забезпечить людей якісною медициною, а Ольгу та її колег у білих халатах – гідними європейськими зарплатами. Ми битимемось за право нації на медичний захист. А вас, шановні медсестри, – зі святом! Здоров’я вам та спокійних чергувань!» – наголосила Юлія Тимошенко.

 

  • Батьківщина
  • медицина
  • страхова медицина
Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31