Юлія Тимошенко закликала молодь «Батьківщини» взяти участь у формуванні нових політичних органів усіх рівнів

В усіх політичних органах України має бути представлено 30% молоді віком до 30 років.

Про це лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила сьогодні на Форумі української молоді, який відбувся в Києві, у НСК «Олімпійський».

За її словами, політика чинного та попереднього керівництва України призвела до того, що мільйони молодих людей залишають країну – це сигнал, на який не можна не звертати уваги.

Юлія Тимошенко процитувала слова поважного сінгапурського лідера, який сказав: не так страшно,  коли молодь їде відкрити світ, отримати освіту, – найголовніше країні створити умови, щоб молоді люди, здобувши освіту та досвід, поверталися додому.

«Наше завдання – створити умови для повернення додому молодих людей, які здобули освіту закордоном та здобули глобальний світовий досвід», – додала вона.

Звертаючись до учасників Форуму української молоді лідер партії зазначила, що помилка всіх попередніх урядів і президентів полягала у тому, що чиновники у високих кабінетах створювали молодіжну політику, яка не була на користь молоді.  Політик подякувала молоді «Батьківщини» за те, що вони перевернули цю піраміду, самостійно створюючи стратегію та тактику молодіжної політики.

«Мудрість політиків високого рангу – взяти ваші напрацьовані програми, покрокові плани та втілити їх у життя», – зазначила Юлія Тимошенко та додала, що ніхто крім молоді краще не знає, що їй потрібно, щоб не їхати шукати щастя за кордон.

Народний депутат також заявила, що є абсолютним прихильником залучення молоді до політики. До того ж вона навела приклад парламентської фракції «Батьківщина», до складу якої входить 30% молодих політиків, і яка виступає за перезавантаження всієї влади в Україні: місцевої, парламентської та президентської.

«Я хочу запропонувати коротку назву цього політичного ліфта: «30% менше 30 років», – додала вона.

Парламентарій закликала учасників Форуму надавати свої пропозиції щодо складу політичних органів.

Окрім того, лідер «Батьківщини» заявила про необхідність ухвалення нової Конституції в Україні як нового суспільного договору між людьми: «Сьогодні час демонополізувати право політиків на будівництво країни».

Як пояснила політик, у новій Конституції має з‘явитися блок про сильний статус громадських організацій, за якими конституційно буде закріплено статус законодавчої ініціативи та надано можливість участі в кадровій політиці, а також важливо надати право консультаційного вето на законопроекти та рішення уряду, якщо вони діаметрально протилежні тому, що потрібно молоді, або екологам, або економістам, або малому і середньому бізнесу.

До того ж вона наголосила на тому, що закони, які ухвалює парламент протягом останніх чотирьох років – це правове сміття, яке доведеться розгрібати ще багато років: «Інституалізована масова співпраця громадян з політиками є шляхом до того, щоб Україна почала набирати оберти. І якщо ви думаєте, що за вас хтось це зробить,  – це найбільша помилка».