Юлія Тимошенко закликала Обаму і Меркель негайно включитися в переговори щодо звільнення Савченко

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко після оголошення в Росії вироку народному депутату Надії Савченко закликала світових лідерів негайно включитися у переговорний процес щодо звільнення героїчної українки.

«Сьогодні кремлівське судилище засудило нашого героя Надію Савченко до 22 років ув’язнення. Зрозуміло, що ніякої вини нашої льотчиці немає і що Кремль розправляється з Надію Савченко так, як він розправляється з Україною», – зазначила політик.

Тимошенко вважає: «Надя стоїть перед Кремлем так само стійко, і так само впевнено і мужньо, як стоїть Україні перед обличчям зовнішньої агресії Кремль!»

Голова партії висловила думку, що «цей вирок, який уже засудив увесь світ, увійде в історію людства як найганебніший акт знущання над жінкою, знущання над особистістю».

«Я переконана, що світ не залишить Надію і Україну в такій біді», – зауважила Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» звернулася до лідерів ключових країн світу із закликом, щоб вони допомогли звільнити Надію Савченко із «кремлівських застінок».

«Я прошу вас, благаю вас: негайно включіться у переговорний процес з Путіним щодо звільнення нашої української героїні. Я прошу Президента США Барака Обаму, Федерального Канцлера Німеччини Ангелу Меркель, ключових лідерів інших країни: негайно примусьте Кремль повернути Надю додому. Я вірю, що частина таких переговорів вже відбулася. Я вірю, що є всі шанси, що наша Надія буде найближчим часом вдома, в Україні, тому що це справедливо, тому, що так хоче Бог, так хоче українська нація», – наголосила Юлія Тимошенко.