Юлія Тимошенко закликала суд керуватись правом, а не політичною доцільністю при розгляді «тарифних» справ

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко закликала суд керуватись правом, а не політичною доцільністю при розгляді позову про скасування постанови уряду та НКРЕКП про необґрунтоване підвищення тарифів.

Про це Юлія Тимошенко заявила у коментарі журналістам за підсумками сьогоднішнього засідання Окружного адміністративного суду.

«Наша мета – скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ вдвічі та рішення НКРЕКП про підвищення тарифів», – наголосила лідер партії.

На думку Юлії Тимошенко, «суддя підходить до справи об’єктивно, не затягує справу, оперативно і компетентно розглядає усі клопотання».

«Ми дуже сподіваємося, що суд підійде до вирішення цього питання з точки зору права, а не з точки зору політичної доцільності. Усі шанси вирішити питання на користь народу України є, і нам треба цей шлях проходити»,  – пояснила вона.

При цьому лідер «Батьківщини» повідомила, що в разі неможливості вирішення  питання скасування тарифів законним шляхом, через суд, «Батьківщина» звернеться до народу.

«Наш останній аргумент – до підвищення тарифів  на опалення ми будемо піднімати людей. Досить знущатися на країною! Гройсман, Вовк і Порошенко мають відповісти за те, що свідомо руйнують життя українських родин», – додала політик.

_APM7681

Нагадаємо, 31 серпня, Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про закінчення підготовчого провадження за позовом Юлії Тимошенко проти уряду щодо скасування постанови про встановлення єдиної ціни на газ, та призначення судового засідання для розгляду по суті. Перше засідання призначено на 23 вересня. Справу розглядатиме колегія у складі трьох суддів.

Як заявила напередодні засідання Юлія Тимошенко, «Батьківщина» вимагатиме, щоб суд якомога швидше розглянув позови до уряду та НКРЕКП та до початку опалювального періоду скасував відповідні постанови про підвищення вдвічі ціни на газ, гарячу воду та тепло.

Нагадаємо, суд за позовом Юлії Тимошенко проти уряду розпочав попереднє засідання ще 27 липня. Тоді було оголошено перерву, щоб витребувати завірені копії витягу протоколу засідання Кабміну від 27 квітня та документів, на підставі яких була прийнята постанова № 315 про встановлення ціни на газ.

Тексти позовів можна переглянути тут:

Оскарження Постанови КМУ №315

Позов до НКРЕКП