Юлія Тимошенко закликала українців об’єднатися задля захисту землі

Команда «Батьківщини» гуртуватиме усіх небайдужих українців, готових протидіяти плану влади щодо розпродажу з молотка сільськогосподарської землі.

Про це Юлія Тимошенко заявила на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

«Нам треба зараз згуртуватися всім. Усвідомити, що нас зіштовхнули у прірву та, об‘єднуючись, змінити цю реальність. Ми мусимо стати єдиною командою та не дозволити владі розпродати країну», – заявила політик.

Юлія Тимошенко ініціювала створення штабів, які об’єднають аграріїв і всіх, хто розуміє небезпеку владної авантюри та готовий «конституційними засобами боронити землю».

«Зараз потрібно боротися, як ніколи, не опускати рук, а навпаки – мобілізуватися й усвідомити всі загрози», – закликала Голова партії.

За словами лідера «Батьківщини», у країні має якнайшвидше відбутися всеукраїнський референдум, адже лише громадяни можуть визначити майбутнє землі. Влада мусить запитати людей, чи хочуть вони розпродати головне національне багатство глобальним корпораціям, чи залишити землю у власності держави, розвиваючи власну аграрну галузь, переконана Юлія Тимошенко.

«Прибуток, який може приносити наша земля, має належати українцям, а не олігархам, агрохолдингам та зовнішнім спекулятивним корпораціям. Ніякого продажу землі не повинно бути, як мінімум до завершення війни та до створення за прикладом Польщі 1,5 млн фермерських господарств, яких сьогодні в Україні лише 28 тисяч», – підкреслила лідер фракції.

Юлія Тимошенко очікує, що найближчим часом Конституційний Суд винесе рішення щодо подання «Батьківщини» і встановить неправомірність голосування парламентом будь-яких «земельних» законів до проведення відповідного всеукраїнського референдуму.

«Сподіваємось, що в українській державі зберігся хоча б один орган, який не поглинула тотальна та всеосяжна маріонеточна влада Зеленського. І, якщо Конституційний Суд розуміє всю небезпеку, яка постала перед Україною, то ми чекаємо від нього невідкладного ухвалення рішення, що зможе зупинити процес втрати Україною суверенності та незалежності разом із 72% нашої території», – заявила лідер «Батьківщини».

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» – єдина команда, яка розробила цілісну, ефективну, всеохопну програму, щоб підняти Україну на інший рівень життя

Докладніше

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30