Юлія Тимошенко закликала всіх українців вчитися заради майбутнього нашої держави

Знання і технології – це майбутній успіх України, її прорив та перемога. Саме тому сьогодні вкрай важливо вчитися.

Про це Юлія Тимошенко наголосила на своїй особистій сторінці у Facebook, вітаючи українців з Днем знань.

Лідер «Батьківщини» переконана, головною стратегічною цінністю у світі вже давно є людина та її знання, інформація, а не промисловість і не ресурси.

«Сучасним світом рухають освіта і наука. У всіх розвинених державах зараз створився справжній позитивний культ знань. Вчення – це шлях до особистої самореалізації та до самореалізації країн, націй і спільнот. Освічена, ерудована людина – норма сучасного модернового світу», – зазначила вона.

Юлія Тимошенко нагадала, що наша держава має чудовий історичний бекграунд для знань, адже Україна завжди була мудрою державою.

«У нас ще в середні віки була, можливо, найбільша у Європі бібліотека і найліпші університети. Гетьмани України – це не якісь там літературні «зарізяки», а освічені, вчені, мудрі люди, які закінчували Києво-Могилянську академію, знали класичні мови, писали поезії та філософські трактати. Гетьман Іван Мазепа вів переговори з Карлом XII шведською мовою – особисто, без перекладача!» – з гордістю написала політик.