Юлія Тимошенко закликає депутатів вийти з кланово-олігархічної коаліції

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко закликає народних депутатів, які не хочуть допустити ліквідації України як незалежної держави, вийти з олігархічно-кланової коаліції.

Про це вона заявила сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у кулуарах парламенту.

«Олігархічно-кланова коаліція має бути анульована, а натомість має бути створена нова коаліція, яка буде служити Україні», – сказала політик.

Юлія Тимошенко також продемонструвала журналістам підписи всіх членів фракції «Батьківщина» про вихід з коаліції.

«Зараз починають задавати запитання, а чи дійсно вийшла «Батьківщина» з коаліції? Ось всі наші підписи, вони передані голові Верховної Ради. І ми вважаємо, що сьогодні зранку він мав оголосити, що фракція «Батьківщина» вийшла з цієї кланово-олігархічної змови», – наголосила лідер фракції.

Проте, за її словами, нажаль, такого оголошення не було.

«І тому я публічно демонструю підписи і звертаюсь до всіх народних депутатів, які не втратили честь, які служать Україні, які хочуть, щоб всі жертви, принесені нашим народом у боротьбі за європейську Україну, не були втрачені і не були даремними, вони мусять написати заяву про вихід з цієї кланової коаліції! І тоді ми будемо здатні перезавантажити уряд і змінити політику у державі», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» вважає, що кланово-олігархічна змова «призвела до того, що Україну де-факто знищують, знищують життя кожної людини».

«У людей забрали все. І причина цьому – не війна. Причина в тому, що Україну хочуть ліквідувати як незалежну, суверенну незалежну державу», – переконана Голова фракції.