Юлія Тимошенко закликає парламент засудити політичний терор в Україні

Юлія Тимошенко закликає Верховну Раду різко засудити факти політичного терору в Україні.

Про це лідер «Батьківщини» заявила за підсумками наради лідерів фракцій парламенту.

Зокрема, під час наради було ухвалено рішення сьогодні на 16:00 запросити для звіту у Верховній Раді керівників силових структур, а саме голову СБУ та Генпрокурора, у зв’язку з ситуацією навколо затримання екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

«Ми маємо спитати у силовиків: «Що відбувається?» Ми маємо припинити цю ганьбу, яку дивиться в режимі он-лайн весь світ!» – закликала лідер «Батьківщини».

«Ми всі представляємо різні політичні сили, ніхто не скасовував чесну справедливу політичну конкуренцію в країні. Але ніхто не має права у вільній, європейській, демократичній Україні після двох революцій, після масових репресій на очах усього цивілізованого світу творити розправу над екс-президентом Грузії. А це – саме розправа: коли вриваються в оселю, не допускають адвокатів і народних депутатів», – наголосила Юлія Тимошенко.

За словами лідера фракції, «ми можемо по-різному ставитись до пана Саакашвілі, але ніхто не має права практично чинити політичний терор, який сьогодні став обличчям України».

«Ми не маємо права мати таке обличчя», – додала політик.

Юлія Тимошенко також зазначила, що окрім заслуховування звіту керівників силових структур, парламент має ухвалити спеціальну заяву та засудити політичний терор і повернутися до європейськості, законності, верховенства права.

«Верховна Рада має ухвалити заяву, в якій скаже, що не є спільником цих ганебних процесів!» – підсумувала лідер «Батьківщини».