Юлія Тимошенко закликає продовжити мораторій на продаж землі щонайменше на 5 років

«Батьківщина» голосуватиме за пролонгацію мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Про це Юлія Тимошенко заявила з трибуни Верховної Ради, висловлюючи принципове рішення її команди щодо цього питання.

«Голосування за мораторій – це буде момент істини. Якщо ми хочемо насправді захистити незалежність держави, її територіальну цілісність, її майбутнє, ми зобов’язані проголосувати за пролонгацію мораторію на продаж землі щонайменше на 5 років», – наголосила лідер «Батьківщини».

Вона вважає неприйнятним розпродаж української сільськогосподарської землі тоді, «коли в країні хаос, корупція, рейдерство, коли практично знищено фермерство, коли кожен квадратний сантиметр землі сьогодні під ударом мафії».

«В останні місяці каденції цього президента вони хочуть легалізувати мільйони гектарів землі, які розписані між декількома родинами в Україні. Ні для кого не секрет, що Президент України має у своїй родині до мільйона гектарів сільськогосподарської землі так чи інакше оформлених, зокрема, через нечесні процедури прихованої купівлі», – зазначила лідер партії.

Юлія Тимошенко переконана, якщо народні депутати в останній тиждень дозволять не продовжити мораторій на продаж землі, це буде найбільшою зрадою, яка може бути в сучасній, незалежній, суверенній Україні – народ назавжди буде позбавлений ресурсу, який вже ніколи не відновиться.

Лідер «Батьківщини» попередила: для наведення ладу із землею, нам потрібно буде витратити достатньо часу, щоб зробити сильними наші середні сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства.

«Щоб з 20 тис. фермерських господарств зробити, як у Польщі, – 2,5 млн», – додала вона.

Після президентських виборів «Батьківщина» докладе всіх зусиль, щоб кожен гектар землі належав українцям, оброблявся ними і приносив їм прибуток, підсумувала Юлія Тимошенко.