Юлія Тимошенко: Закон про розділ «Нафтогазу» сфальсифіковано

Влада сфальсифікувала закон про відокремлення газотранспортної системи України від НАК «Нафтогаз». Це позбавляє державу права керувати ГТС та розпоряджатися її прибутками.

Про це заявила лідер фракції «Батьківщина» під час виступу у Верховній Раді.

«Вони не змогли приватизувати ГТС, тому вирішили привласнити гроші, які вона приносить», – наголосила Юлія Тимошенко.

За словами політика, після голосування, до вже ухваленого закону було внесено кілька норм, які змінили його зміст на діаметрально протилежний – зокрема, позбавили Кабінет міністрів можливості керувати найліквіднішою державною власністю.

«Вони прибрали уряд від затвердження фінансових планів і передали це право невідомому суб’єкту господарювання. Це означатиме, що мільярди доларів доходів від ГТС і магістральних ліній електропередач «Укренерго», а також доходи газових сховищ будуть передані формуванню, наглядова рада якого складатиметься з іноземців. А наша країна вже не матиме права розпоряджатися цими фінансами», – пояснила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» закликала президента не підписувати сфальсифікований закон, пообіцявши в протилежному випадку оскаржити документ у Конституційному суді. «Батьківщина» також планує подати заяви про злочин до НАБУ, СБУ та ДБР, аби кожен, хто намагається відібрати у людей їхню власність, поніс покарання.

«На жаль, недосвідчена українська влада потрапила під вплив великих шахраїв, іноземних фінансових аферистів і саме вони сьогодні керують нашою державою. І це вони намагаються відібрати у нас нашу землю, ГТС, стратегічні об‘єкти державної власності», – застерегла Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» – єдина команда, яка розробила цілісну, ефективну, всеохопну програму, щоб підняти Україну на інший рівень життя

Докладніше

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30