Юлія Тимошенко: Завдання влади – створити такі умови, щоб люди хотіли працювати в Україні

У нормальних та успішних країнах люди їздять за кордон відпочивати, а не шукати кращої долі. Україна мусить виробити план, щоб запобігти масовому відтоку інтелекту та робочих рук за кордон.

На цьому наголосила Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Facebook.

Вона нагадала останні статистичні дані, за якими українські громадяни, які працюють у Польщі, надіслали за три місяці в Україну 800 мільйонів доларів – майже мільярд.

«Великою мірою це якраз і є той «економічний фактор», що допомагає нашим громадянам тут виживати, всупереч 145-ти «реформам» рідної влади. Мова сьогодні йде не лише про відтік за кордон мізків та інтелекту, а про міграцію великої кількості українських робітників. Це ті люди, які б мали піднімати національну економіку України, але з безвиході мусять піднімати чужу», – констатувала лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко принагідно повідомила, що наразі в українських селах почали приймати яблука з присадибних ділянок і садів.

«Ціна феноменальна: 30-40 копійок за кілограм. Раби в Стародавньому Єгипті, за часів Тутанхамона, мали більші заробітки. Інакше як знущанням над людьми це не назвати», – сказала керівник фракції і додала, що доки до власних громадян буде подібне ставлення, доти люди втікатимуть у кращі краї, всупереч «тривожному занепокоєнню» уряду.

Юлія Тимошенко бачить вихід із цієї ситуації один: створити тут такі умови, щоб хотілося працювати і жити вдома, а не деінде.

«Потрібна спеціальна тривала програма позитивного, заохочувального стримування від’їздів за кордон на заробітки», – підсумувала вона.